Jan Merenda

jan.merenda@centrum.cz

Bio

Jan Merenda (* 1982, Vsetín), strojař, technik, registrovaný příznivec Pirátské strany.

V letech 2007-2012 byl zaměstnancem Alceda - SVČ Vsetín, kde měl na starosti propagaci střediska a přípravu akcí, například Den Země, Dětský den, … Dále zde byl pedagogem volného času a organizoval Dětský parlament, což byla nezávislá iniciativa pod záštitou ALCEDA – SVČ Vsetín, která se snažila zapojovat děti a mládež do veřejného dění ve městě. Po odchodu z Alceda se živil jako instruktor lyžování, animátor - pedagog volného času pro veřejnost ve středisku Bílá a také jako vedoucí údržby. Dnes se věnuje svému původnímu zaměření a dělá znovu strojařinu.

Ke svojí kandidatuře za Piráty uvádí,:

„Myslím, že za poslední 4 roky od posledních komunálních voleb, kterých jsem se vždy aktivně účastnil, se toho mohlo změnit a zlepšit na Vsetíně víc. Rozhodl jsem se proto nezávisle kandidovat za Piráty, protože tato strana je mě v některých věcech a myšlenkách blízská. Chtěl bych, aby Vsetín nezůstal pozadu a stal se pro ostatní občany, ale i návštěvníky atraktivním místem. Ne jen místem přestupu z vlaku na vlak či zastávkou na pivo. Když mám čas, hodně cestuji a vidím na různých místech jak v Česku, tak i v cizině, že město může vypadat, fungovat, ale i žít z malých věcí, které ostatním dělají radost a příjemnější život a bydlení v něm. Nechci zbytečné investice do věcí, které jsou jen pro některé nebo za pár let zbytečné, chci třeba jen drobnosti, které lidem zpříjemní život. O velkých věcech a plánech by měli rozhodovat všichni a ne jen pár jednotlivců. Vím, že Piráti jsou ještě z těch mladších a méně známých stran, ale jsou v ní lidé, kteří chtějí na Vsetíně žít a chtějí dostat příležitost. Město by měli dělat lidé a jejich “pozitivní“ myšlenky pro lidi a ne jen úředníci, čísla, sliby, prospěchářství některých.”